suodatinkahvi

suodatinkahvi

Aseta valmiiksi kaikki kahvin tekoon tarvittavat välineet ja lämmitä kupit esimerkiksi kuumalla vedellä. Varmista että kahvi on tuoretta. Sopiva aika käyttää kahvi on 2-4 viikkoa paahtopäivästä. Tällöin kahvi on saanut levätä ja siitä on vapautunut hiilidioksia, jolloin saat kahvista irti kaikki maut ja makeuden.

Jauha kahvi juuri ennen kahvin valmistusta. Jauhatuskarkeutena perinteinen suodatinkarkeus. Voit halutessasi jauhaa hieman karkeammalle mikäli valmistat täyden pannullisen tai hieman hienommalle jos valmistat vain 1-2 kupillista. Aseta suodatinpaperi suppiloon, jonka jälkeen kastele suodatinpaperi. Tämä poistaa paperin maun kahvista. Lisää suppiloon kahvi ja heilauta suppiloa niin, että kahvi asettuu tasaisesti suppilon pohjalle. Sitten eikun keittimestä play päälle! Pro tip: kun vettä on tullut noin desilitran verran, voit sekoittaa veden niin että kaikki kahvi on kosketuksissa veteen. Tämä edesauttaa tasaista uuttoa.

Suosittelemme uuttosuhdetta 6g kahvia per desilitra. Jos tykkäät kevyestä, hiukan hapokkaasta kahvista, jossa marjaisuutta ja selkeyttä, meidän afrikkalaiset alkuperämaakahvit sekä Afro Fusion mixtape toimii vallan mainiosti. Jos taas tykkäät vähän tuhdimmasta ja hiukan matalahappoisemmasta kahvista, suosittelemme tutustumaan Old School Mixtapeen, jossa olemme hakeneet enemmän maanläheisyyttä, suklaisia ja täyteläisiä makuja.

Nauti heti kahvin valmistuttua äläkä jätä kahvia seisomaan pannuun lämpölevylle 5 minuuttia pidemmäksi aikaa. Jatkokuumentaminen aiheuttaa helposti kitkeriä makuja. Voit siirtää valmiin kahvin myös esilämmitettyyn puhtaaseen termokseen, jossa kahvi säilyy hyvänä pidempään.
Older Post
Newer Post
Close (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Search

Shopping Cart

Your cart is currently empty.
Shop now