Pour over

Pour over

Aseta valmiiksi kaikki kahvin tekoon tarvittavat välineet ja lämmitä kupit esimerkiksi kuumalla vedellä. Varmista että kahvi on tuoretta. Sopiva aika käyttää kahvi on 2-4 viikkoa paahtopäivästä. Tällöin kahvi on saanut levätä ja siitä on vapautunut hiilidioksia, jolloin saat kahvista irti kaikki maut ja makeuden.

Lämmitä vesi 92-96 asteiseksi. Juuri kiehunut vesi jäähtyy sopivaksi noin minuutissa ilman kantta. Aseta suodatin V60 suppiloon ja kastele koko suodatinpaperi. Tällä tavoin poistat suodatinpaperista mahdolliset ylimääräiset maut ja lämmität samalla V60 suppilon, joka auttaa oikean uuttolämpötilan ylläpitämisessä.

Jauha kahvi juuri ennen valmistusta. Jauhatuskarkeutena toimii suodatinkarkeus, jota voit hienosäätää haluamasi mukaan. Aseta kannu ja sen päällä oleva suppilo vaa’alle, ja kaada kahvi kostutetulle suodatinpaperille. Heilauta suppiloa niin, että kahvi peti on mahdollisimman tasainen. Suosittelemme uuttosuhdetta 6g kahvia per desilitra. Esimerkiksi 30g kahvia : 500g vettä.

Nollaa vaaka ja kaada ensimmäisellä kaadolla noin tuplamäärä vettä (esim 30g kahvia x 2 = 60g vettä) suhteessa kahviin ja odota 30-45 sekuntia. Tämä on ns. esiuutto, jossa kahvista poistuu hiilidioksidia ja auttaa vettä saavuttamaan täyden potentiaalin kahvin uutossa. Voit halutessasi sekoittaa teelusikalla kahvia, niin että kaikki kahvi on mahdollisimman nopeasti veden kanssa kontaktissa.Jatka kaatamista pyörivin liikkein (myötä- tai vastapäivään) 3-4 erässä, niin että veden pinta on koko ajan noin 1cm päässä suppilon yläreunasta. Kun olet kaatanut kaiken veden, voit hieman heilauttaa suppiloa, joka irroittaa kahvin seinämistä ja kahvi uuttuu tasaisemmin.

Older Post
Newer Post
Close (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Search

Shopping Cart

Your cart is currently empty.
Shop now