aeropress

aeropress

Aseta valmiiksi kaikki kahvin tekoon tarvittavat välineet ja lämmitä kupit esimerkiksi kuumalla vedellä. Varmista että kahvi on tuoretta. Sopiva aika käyttää kahvi on 2-4 viikkoa paahtopäivästä. Tällöin kahvi on saanut levätä ja siitä on vapautunut hiilidioksia, jolloin saat kahvista irti kaikki maut ja makeuden.

Käytä 16g kahvia 230g vettä kohden. Jos tykkäät kevyestä, hiukan hapokkaasta kahvista, jossa marjaisuutta ja selkeyttä, käytä meidän xxx blendiä. Jos taas tykkäät vähän tuhdimmasta ja hiukan matalahappoisemmasta kahvista, suosittelemme tutustumaan yyy- kahviin, jossa olemme hakeneet enemmän maanläheisyyttä ja maaperän mineraalien makua.

Aseta suodatinpaperi Aeropressin suodattimeen. Lämmitä vesi 95 asteiseksi ja täytä aeropress kuumalla vedellä. Kun Aeropress on lämmennyt, kaada kuuma vesi pois. Jauha kahvi keskikarkeaksi juuri ennen kahvin valmistusta ja kaada se varovaisesti aeropressin sylinteriin ja ravista sitä kevyesti että kahvi asettuu tasaisesti pohjalle.

Kun olet asettanut aeropressin kupin päälle, joka on talousvaa´alla, kaada siihen nopeasti 230g vettä. Varmista että kaikki kahvi on veden peitossa. Kahvin pitäisi välittömästi alkaa kuplimaan. Sekoita kahvia 20 sekunnin aikana kolme kertaa ympäri ja lopuksi neljäsosakierros vastakkaiseen suuntaan että syntynyt pyörre pysähtyy. Tällä kahvista saadaa irti kaikki sen hienot aromit. Varo kuitenkin rikkomasta suodatinpaperia pohjalla.

Aseta Aeropressin mäntä varovaisesti paikalleen ja paina sitä kevyesti sisään, jolloin putkesta poistuu ilma, ja kahvi lopettaa valumasta suodattimen läpi. Minuutin päästä nosta mäntä pois ja sekoita kahvia kuten aikaisemmin ja laita mäntä takaisin paikalleen. Paina mäntää alas kunnes ajanotto näyttää 1,5 minuuttia, tällöin männän pitäisi saavuttaa pohjalle puristuvan kahvipedin. Jos männän vastus tuntuu liian kovalta, jauhatus on liian hienoa, ja toisinpäin.
Older Post
Newer Post
Close (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Search

Shopping Cart

Your cart is currently empty.
Shop now